torsdag 8. april 2010

(B)logg redningsskøyta "Bergen Kreds" 7.april

Ble oppringt av Rogaland Radio /HRS om en båt som var observert grunnstøtt tett ved molo og innseiling til Åkrehamn. Avgikk Haugesund kl 0740 og ankom havarist posisjon kl 0820. Observerer da båten stående helt tørr på et skjær. Setter ut MOB-båt og sjekker om det er folk om bord. Ingen personer observert eller savnet. Båten har en del skader ved kjøl og nedre bordganger.Etter avtale med HRS går vi inn til Åkrehamn, for å planlegge avtrekk, og for å prøve å finne eier av båten.
Tysk eier
Mange telefoner senere, til HRS, Kystverket, Politiet og Kommunen blir det enighet om at kommunen har ansvaret da eier ikke er å spore opp. Eier skal visstnok være en tysk statsborger. Båten var nemlig ikke merket med navn eller kjenningsbokstaver.
Litt over kl 11 får vi klarsignal fra Karmøy Kommune om å trekke båten av. Kl 1130 avgår vi Åkrehamn og går ut til havaristen. Setter fast store fendere, da båten etter all sannsynlighet vil synke ved avtrekk pga skadene. Startet avtrekk rundt kl 1230 og båten var av få minutter senere. Båten sank bare 1 minutt etter avtrekk, og da var det bare mastetoppen som stakk over vannflaten. Vi slepte båten inn til havnen, hvor kranbil sto klar for å løfte båten opp.
Redningsskøytedykker måtte uti for å få festet løftestropper på havaristen. Båten var tung å løfte, det tok litt tid å få den opp. Ca kl 1350 var båten kommet opp og satt på en lastebil.
Vi avgikk Åkrehamn for Haugesund kl 1405 og var på stasjonen igjen kl1450
Mvh
Torgeir, Vidar, Hans-Olaf og Jan Owe på redningsskøyta "Bergen Kreds".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar